וורדפרס כמערכת ניהול תוכן (CMS)

אוהו, לאיזה נושא אני נכנסת עם הפוסט הזה. מספיק שאגיד - זהו פוסט הקדמה לנושא מאוד רחב שמעניין הרבה משתמשים שמתרגלים ליכולות הבסיסיות שלורדפרס.

 

אוכל להעיד על עצמי, שאני יודעת מספיק HTML וטיפה PHP (ועוד טריקים קטנים) כדי לתחזק אתר סולידי וקטן ללא מערכת ניהול תוכן (Content Management System). הייתי עושה גם ממש את זה עד שהכרתי את וורדפרס. ואז נתקלתי בבעייה : מהרגע שהרגשתי נוח עם וורדפרס, לא יכולתי להשתמש במשהו אחר (וניסיתי, בחיי), ולא רק כמערכת בלוגינג, אלא כמערכת ניהול תוכן \ אתר לכל דבר.

 

וורדפרס אולי נולדה כמערכת בלוגינג, שתפקידה הבסיסי הוא ניהול בלוג כרונולוגי - אבל היום היא כל כך גמישה לשינוי, כל כך מודולרית, וקיימים כל כך הרבה תוספים, תבניות והאקים שנבנו במיוחד בשבילה, שקשה לוותר על הנסיון התמים להפוך אותה למערכת ניהול תוכן פשוטה.

 

אז בינתיים, למי שרוצה רק טעימה, אוסף לינקים לפוסטים על שיטות, תוספים וטריקים שיעזרו לכם להבין מהן הטכניקות והגישות שיעזרו לכם להוציא קצת יותר מווורדפרס.

  •  Using Wordpress As CMS - סדרת פוסטים שלמה הבוחנת את הסיבות שבגללן כדאי או לא כדאי להשתמש בוורדפרס כ-CMS, מה אפשר לעשות עם וורדפרס (פוטובלוג, מגזין, פורטפוליו אישי ועוד), וטכניקות בסיסיות להשגת יכולות CMS עם וורדפרס.
  • Wordpress As CMS - ניתוח מקרה של סטודנט לרפואה, שחפר קצת בוורדפרס והפך אותה למערכת ניהול תוכן לשימושם של הסטודנטים האחרים. מעניין, למרות שזה דורש קצת יכולות תכנות, שלא לכולם יש.
  • From Weblog To CMS, for Real - אוסף של קישורים לתוספים, מדריכים ומאמרים שייתנו לכם כיוון נוסף בעניין. תמצאו שם לינק למדריך יצירת עמוד ראשי סטטי ועוד.

אשמח להוסיף עוד לינקים בהמשך, ואם למישהו יש בקשות מיוחדות - אל תתביישו, ותשאלו בתגובות.

7 תגובות » עבור “ וורדפרס כמערכת ניהול תוכן (CMS)”

  1. שרון

    נו, גם אני נגועה באותה בעיה שאת מציינת (ולראיה הנסיון שלי לעשות בדיוק את זה שאמנם כשל, אבל אני מאשימה את המשתמשים, לא את הפלטפורמה!),

    אני בהחלט רואה בוורדפרס פלטפורמת CMS הגיונית לחלוטין.
    כן - זו אולי מערכת CMS בסיסית, אבל היא פשוטה לשימוש כזו שניתנת להרחבה בקלות של יכולותיה מעבר לבלוג בלבד. (והרי מי בעצם אמר שהחלק הבלוגי צריך להיות בעל המשמעות העיקרית, ולא הדפים הסטטיים במערכת הזו? )

  2. Amit

    לדעתי, אם ממש מתעקשים, אפשר לראות את וורדפרס כמערכת ניהול תוכן לייט.

    לאחר ניסיון קצר עם ג’ומלה ועם דרופל אני לא רואה את עצמי מרים אתר רציני עם וורדפרס (באותה מידה אני לא רואה את עצמי מבסס בלוג על מערכת אחרת שהיא לא וורדפרס).

  3. Amit

    …אם הייתי מכיר את וורדפרס לפני שהכרתי את בלוגר, כמובן.

  4. צפריר

    מישהו שאל אותי לאחרונה אם אני יכול להרים אתר פשוט לחברה שלו.

    המחשבה הראשונית שלי היתה שלא ממש, אין לי ניסיון בזה, ואז נזכרתי בפוסט הזה.
    תודה!

    אין לו שום בעיה עם זה שנתאים לו מערכת קוד פתוח, ולא נבנה אחת מאפס.

    התקנתי על איזה שרת לינוקס שיש לי גישה אליו וורדפרס, ובאמת זה ממש קל, וזו אחלה מערכת לבלוגים, ואחרי שהתקנתי תוסף אפילו הצלחתי לייבא את בלוג שלי לשם (איך, איך אין תוסף ייבוא מוורדפרס כברירת מחדל???).

    אבל בסופו של דבר דרופל הרבה יותר מתאימה אאוט-אוף-דה-בוקס למטרה…

  5. שרית

    עמית - מערכת ניהול תוכן לייט זה בהחלט השם הנכון ואת לא הראשונה שקוראת לה ככה.. אני מסכימה.
    מעבר לזה, החיסרון כביכול של וורדפרס היא העובדה שלא קיים דבר מקביל ל-Community Builder של ג’ומלה. את דרופל אגב, עד היום לא הבנתי.

    צפריר - זה בדיוק הרעיון

  6. אודי

    אהלן!

    באמצעות התוכנות וורדפרס גלרי ופהפבב,
    פתחנו אתר אינטרנט לאלוני אבא,
    שמהווה למעשה CMS די חזק לצרכינו.
    מה אתם אומרים?
    http://aloney-aba.org.il

    (הערה: בגלל סיבות טכניות, מאתמול העיצוב של הגלריה התרסק - בקרוב יתוקן)

    אודי

  7. Starting with Joomla » Bitterness Inc.

    […] אחד הדברים ששקלתי היה להשתמש ב- Wordpress בתור CMS (ותודה לשרית על המאמר…), אבל נראה לי קצת לאנוס את הפלטפורמה. הפתרון - למצוא מערכת CMS שמצד אחד תהיה טובה, מצד שני, תאפשר לעשות import לאלפי קבצים. התשובה המסתמנת - Joomla. בעיקר בגלל הפלאג-אין הזה. למה ג‘ומלה? בפוסט הבא…. […]

הוספת תגובה